Nuuksion Myllypuro tulvii 29.9.2012

En tietenkään voinut olla hyödyntämättä viime päivien runsaita sateita, niinpä päätin meloa Nuuksion Myllypuron. Laitoin kutsun liikkeelle facebookissa. Kreisiin ideaan tarttuivat Tiina (etumelojana) ja Joni (packraft-kanootilla).

Alla olevassa Nuuksio-satelliittikuvassa Myllypuro on pinkki.

Nuuksion järvien ja Lampien järjestelmää on hauska tutkia. Alla olen nimennyt järviä eri värein sen mukaan mikä on laskujoki: vihreät virtaavat Siuntionjoen kautta mereen, siniset Vantaanjoen kautta mereen, valkoiset Myllypuroon, josta Nuuksion Pitkäjärven ja lopulta Mankinjoen kautta mereen.

Kuvassa keltainen on melontaa ja punainen kanootin raahausta. (Lummukas on suurin järvi, jossa kanoottini ei ole vieraillut.)

Tietysti tiesin (ja muutkin tiesivät), että Myllypuro on liian pieni ja ”mahdoton meloa”. Siksi juuri se kiinnosti. Melon sen minkä voin ja loput raahaan — onhan ennenkin raahattu! Mukaan otin tällä kertaa kypäräkameran, jonka kiinnitin välillä puuhun tai meloessa otsaan.

Video, olkaapa hyvät!

Retken parasta antia oli nähdä puron kasvavan vaihe vaiheelta. Tätä pientä hölmöä retkeä muistelee mielellään. 🙂

Karttalinkit:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: