Kirjoittaja?

Olen Janne Pyykkö, espoolainen it-konsultti ja retkeilijä vuosimallia 1965.

Missä tahansa liikun, minulla on tavoite: uusi kohde, uusi reitti, uusi tapa saapua kohteeseen, uusi ajankohta tai tapa ikuistaa tuttu kohde. Nuuksion kansallispuistossa olen melonut ympäri yli 100 kaikki 165 järveä – niistä monet olen kokenut myös patikoiden, telttaillen, uiden, hiihtäen.

Sorlammen 4 vuodenaikaa

Nuuksion lisäksi haltioidun mm. varhaiskesän kanoottiretkistä Lapissa, yksinäisistä syysöistä saaristossa, vuoristoista ja täydellisistä auringonpimennyksistä kaukaisilla mantereilla. Sekä tietysti vanhoista ja uusista retkiystävistä, joiden mieli tuottaa villissä luonnossa saman reaktion: tää on ihan hiton hieno maailma!

Toimin mm. seuraavissa yhdistyksissä:

Blogin nimi Avisuora tulee Lapista Lemmenjoen kansallispuiston kupeesta. Avisuoratunturin eteläpuolelta alkava Avisuorajoki on yksi Ivalojoen latvajoista [karttalinkki]. Niistä maisemista kertoo blogin ensimmäinen tarina: Vietka-Ivalojoen retki 9.-18.6.2012.

Nimi olkoon enne, jotta käyn siellä toiste.

Elokuussa 2012,
-Janne Pyykkö [sähköposti]

PS. Kirjoitin tätä ennen Rotuaari-retkiblogia 2009 toukokuusta 2012 kesäkuuhun. Lopetin sen, koska vuodatus.net-blogialustan kuvapalvelin hajosi 30.6.2012 eikä tarinoista saa tolkkua ilman kuvia (lue Iltasanomien uutinen vahingosta). Jos viittaan tässä blogissa Rotuaari-blogin tarinoihin, palautan kuvat niihin valikoiden.

Muita vanhoja blogeja
Taiwan 2009 (etätöitä, pyöräilyä, patikointia)
Kiina 2008 (auringonpimennys)
Ruotsi 2008 (etätöitä, melontaa)
Uusi Seelanti 2007 (etätöitä, patikointia, melontaa)
Ural 2006 (melontaa)
Brasilia 2006 (auringonpimennys)

6 Responses to Kirjoittaja?

 1. Tulle Törmä says:

  Tervehdys! Hauska todeta, että olet melonut samoja reittejä kuin minä kaverini kanssa. Mm. Repojoki-Vaskojoki, sillä erotuksella, että menimme aina Solojärvelle saakka. Inarijärveltä Barentsinmerelle (Varanginvuonoon) 1994 lyhyesti ilmaistuna reittiä Hietajoensuu-Surnuvuono-Äälisjärvi-Routasenkurun pohja/Routasenjoki (kova paikka)-Uutuanjoki-Munkelva-Varanginvuono. Kurun pohjaa myöten ei ole moni mennyt… Ikimuistettava reitti.

  • Kiitos kommentista Tulle. Lapin melonnat ovat tosiaan tärkeä osa blogin aineistoa. Tarkoitus on kartoittaa Suomen käsivarren ja päälaen alueilta kaikki järkevät melontareitit noin 2-4 reittiä per vuosi. Uskon uusia reittejä riittävän noin vuoteen 2021 asti.

 2. Antti Stöckell says:

  Kerrassaan upeita juttuja nämä lumipiirokset, ympäristötaiteet ja peilikuvaukset! Kirjoittelin juuri blogiini jutun, jossa yritän innostaa ihmisiä taiteelliseen tekemiseen luontoaktiviteettien parissa. Pitääpä lisätä sinne linkki näihin sinun innostaviin ja selkeillä ohjeilla varustettuihin juttuihin.

 3. Mirja Vallinoja says:

  Todella mielenkiintoinen blogi.

  Löysin blogin, kun googlailin melontakokemuksia Vantaankoskelta, ja löysin blogistasi tiedon, että koskimelontaan tämä koski on kokemuksesi mukaan liian raju. Kiitos tiedosta. Kuitenkin molempiin suuntiin koskelta on ihan läheltä ilmeisesti hyvä lähteä melomaan, päättelen kirjoituksestasi. Kuulen mielelläni, jos osaat vinkat muita melontatietäjiä tämän paikan suhteen.

  Aloittelen maisema-arkkitehtuurin diplomityötäni Vantaankosken kulttuurihistoriallisen alueen kehittämisestä erityisesti rantojen virkistyskäytön vinkkelistä. Niissä merkeissä kokemustietoa etsimässä.

  Mutta aivan valtavan mielenkiintoinen blogi muutenkin!

  Ja nämä ympäristötaidejutut! Miten on virtaa tuohon kaikkeen. Ihailen.

  • Kiitos kysymyksestä Mirja. On totta, että Vantaankoski on kanoottiasioissa liian vaativa minulle. Kanootteja ja melojia on kuitenkin erilaisia. Jos otetaan alle koski- tai freestylekajakki sekä osaava meloja, Vantaankosken voi laskea. Tätä voi kysyä esim. Kohina-koskimelonta ry:stä http://www.kohinaa.com/.

   Kiitos myös muista sanoistasi. Menestystä opintojen loppusuoralle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s