Connecting Big and Small päättyy, katsotaan kuvat

Connecting Big and Small -projekti on päättynyt. Mikäs se olikaan? Noh, julkaisin helmikuussa retkiaiheisen kuvatehtävän vuodelle 2015 eli kerroin kerääväni valokuvia, joissa iso ja pieni olento vuorovaikuttavat keskenään [alkuperäisen artikkelin linkki]. Lupasin julkaista kuvat lokakuun alussa blogissa (=katso kuvat alta) ja tarjota niitä sitten johonkin retkeilyaiheiseen lehteen.

Valokuvia kertyi yhteensä 15 kappaletta. Kuvissa esiintyy yhteensä 20 olentoa (16 ihmistä, 4 koiraa). Kiitän kaikkia valokuvissa esiintyneitä sekä etenkin valokuvaajia.

Jos haluat tarkastella valokuvia suuressa koossa, tässä gallerialinkki.

Luonnostelin alkuperäisessä artikkelissa neljä menetelmää, joilla syvyysulottuvuus saadaan valokuvasta katoamaan, jolloin olennot eri etäisyyksillä vaikuttavat olevan tekemisissä keskenään. Luokittelen kuvat alla tämän perusteella.

Menetelmä 1 = Kamera maan tasolla

Tässä menetelmässä horisontti on kuvan alareunassa.

 
 

Menetelmä 2 = Kamera-objekti-maa -linja

Tässä menetelmässä pienempi olento on osittain jonkin esineen takana.

 
 
 

Menetelmä 3 = Objekti ilmassa

Tässä menetelmässä syvyysulottuvuus katoaa, koska pienempi olento on ilmassa.

 

Menetelmä 4 = Iso pää ja varjo

Tässä menetelmässä iso olento näkyy kuvassa vain osittain (iso olento voi olla pelkkä käsikin).

 

Toisaalta

Luokitteluni ei ole täydellinen, sillä seuraava kuva on pienen olennon kannalta menetelmän 1 mukainen mutta ison olennon kannalta menetelmän 4 mukainen.

Seuraava kuva on puolestaan pienen olennon kannalta menetelmän 3 mukainen mutta ison olennon kannalta menetelmän 4 mukainen.

Valokuvaajat

Seuraavissa valokuvissa laukaisinta on painanut Rami Aapasuo. Kuvissa on Markus Thomenius. Kuvat on otettu Boliviassa Salar de Uyunin suola-aavikolla 5.12.2014. (Suola-aavikon pelkistetty tyhjyys suorastaan pakottaa pelleilemään – kannattaa tehdä Google-kuvahaku ”Salar de Uyuni” ja kelata alaspäin mitä muut ovat keksineet.)

 

Seuraavan valokuvan on ottanut Minna Lumirae. Kuvassa on Sini Vepsä, Tuija Makkonen ja Marita Vokkolainen. Kuva on otettu Pöyrisjärven erämaa-alueella 21.6.2015. (Hmm, tulee aivan mieleen jotkut näkemäni luontokuvat, jossa orava tai kettu katsoo luontokuvaajan kameraan tai piilokojun reiästä sisään.)

Yhteenveto

Vaikka valokuvia on kelpo määrä (15), valokuvaajia on vain kolme, sillä kaikki loput valokuvat ovat minun ottamiani. Kolme on vähän. Tässä mielessä on tunnustettava, että projekti epäonnistui. Tämä kuvatehtävä oli liian vaikea?

Onnistuin kuitenkin houkuttelemaan eri retkillä muita ihmisiä valokuviin. Jos haluat tarkistaa keitä kuvissa on ja missä kuvat on otettu, avaa gallerialinkki ja klikkaa sitä kautta yksittäisiä kuvia. Näin esille tulee lisätietoa.

Kiitos vielä kerran kaikille osallistuneille! Onko tässä aineksia lehtijuttuun, selvinnee lähiaikoina. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: