Talven 2018 parhaat pallokuvat

Lavastan valokuvia. Lavastan ja koen vahvaa elämän tunnetta, kun pyrin uuteen visuaaliseen ilmaisuun. Hienon lopputuloksen tunnistaa siitä, että se energisoi ja pistää kehon hyrisemään – olitpa sitten valokuvauksen kohde, kuvaaja tai myötäeläjä.

Tämän artikkelin 12 + 1 valokuvaa eivät olisi syntyneet ilman sitä leikkisää yhteisöä, joka pelasi talven läpi jumppapallogolfia (jpg) monissa kansallispuistoissa ja ulkoilualueilla.

Aloitetaan tarinallisella kuvalla:

”Me puolustamme tätä maata. Meillä on tahto ja meillä on välineet.”
Teijon kansallispuiston Matildanjärvi 21.1.2018 [karttalinkki]. Isompi kuva.

Otamme jokaisessa jpg-pelissä ryhmäkuvan. Joskus sommittelu onnistuu erityisen hyvin.

10 pelaajaa Helsingin Uutelassa 25.2.2018, kun talvi oli kovimmillaan, pakkanen paukkui ja jäät olivat kestäviä [karttalinkki]. Isompi kuva.

13 pelaajaa Kirkkonummen Juusjärvellä 24.3.2018, jossa on Etelä-Suomen kirkkain kalliomaalaus [karttalinkki]. Isompi kuva.

Joskus pallot ja ihmiset muodostavat yhdessä jotain aivan muuta…

Neljä ihmistä tuulessa heiluvina korsina keskellä autiutta Espoon Pentalassa Diksandin hiekkarannan edustalla 10.3.2018 [karttalinkki]. Kuvaaja Pia Hyle. Isompi kuva.

Seitsemän ihmistä kukan terälehtinä Nuuksion Vääräjärvellä 11.2.2018 [karttalinkki]. Virpi Karénin idea. Virpi itse makaa ison pallon takana ruskeassa takissa. Isompi kuva.

Hallittu satunnaisuus on eräs valokuvauksen suola…

Tehdään rivi ja pannaan ihmiset potkaisemaan. Pelaajia Hyvinkään Kytäjän Kiiskilammella 3.3.2018 [karttalinkki]. Isompi kuva.

Yhteispotku taivasta vasten. Teijon kansallispuiston Matildanjärvi 21.1.2018 [karttalinkki]. Isompi kuva.

Tarinallinen potkukuva: Paha mies joutuu puolustuskannalle. Teijon kansallispuiston Matildanjärvi 21.1.2018 [karttalinkki]. Isompi kuva.

Potkukuviin tulee aikaulottuvuus, kun kamera ampuu sarjatulta ja yksittäiset valokuvat yhdistetään jälkikäteen. Kirkkonummen Meikojärvi 4.2.2018 [karttalinkki]. Isompi kuva.

Sama periaate mutta kaksoiskaari. Hyvinkään Kytäjän Kiiskilampi 3.3.2018 [karttalinkki]. Mikko Erkkilän idea. Mikko myös potkaisee. Isompi kuva.

Korkea kaari ja kiinniotto, sitä lähdin hakemaan. Nuuksion Liukoi-järvi 16.3.2018 [karttalinkki]. Kuvaaja Mika Sigvart. Isompi kuva.

Tästä on olemassa myös 17 sekunnin YouTube-filmi.

Aina ei kuva ihmistä kaipaa. Pallon paiskaus alas korkealta kalliolta. Nuuksion Liukoi-järvi 16.3.2018 [sama kallio kuin edellisessä kuvassa]. Isompi kuva.

Peräkkäiset pallot eivät aina sisällä aikaulottuvuutta…

Pallot matkalla kaukaisuuteen Espoossa Pentalan edustalle auratulla radalla 10.3.2018 [karttalinkki]. Leena Sahramaan idea. Leena on myös kuvassa. Isompi kuva.

Näitä lumisia kuvia on ilo katsoa, kun paahtavan kuiva alkukesä jatkuu Etelä-Suomessa jo neljättä viikkoa.

Kiitos kaikille teille 29 henkilölle, jotka osallistuitte näiden valokuvien luomiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: