Suomalaiset vapaudenpatsaat -projektin lopputulos ja filmi

On kulunut 14 päivää Yhdysvaltojen auringonpimennyksestä (21.8.2017), kun julkaisen neljän valokuvan sarjan Suomalaiset vapaudenpatsaat [suurempana tässä] sekä projektiin kuuluvan filmin valokuvien otosta [YouTube-linkki].

Koostekuva teksteineen on julkaistu myös Nasan rahoittaman spaceweather.com-sivuston galleriassa [tarkemmin tässä] sekä Solar Eclipse Chasers -Facebook-ryhmässä. Kuvasarja tai jakamani filmi ei ole herättänyt kolmessa päivässä isompaa huomiota missään.

Valokuvaajat ja mallit vasemmalta: Emma Bruus, malli Marko Pekkola (Makanda, Illinois), Janne Pyykkö, malli Alan Cohen, Israel (Madras, Oregon), Janne Pyykkö, malli Petja Ylärakkola (Madras, Oregon), Ilpo Rouhu, malli Eila Rouhu (Rexburg, Idaho). Suuri kiitos kaikille osallistumisesta.

Alla filmi kuinka otin yhteensä kuusi valokuvaa auringonpimennyksen aikana. Näin nopeasti kuluu 2 minuuttia.

Alla kolme tämänkertaisen auringonpimennyksen visuaalista ideaa, joita saatan soveltaa jatkossa.

Peter Blanchard: Osittainen auringonpimennys pöllön silmässä [linkki]. Tätä soveltaen olisi mahdollista sijoittaa joukko lievästi kuperia peilejä tai lasipintoja tummalle taustalle säännölliseen muodostelmaan ja ottaa siitä kuva.

Bart Gulshen: Osittainen pimennys säännöllisen reikäisen levyn läpi heijastettuna mielenkiintoiselle alustalle [linkki]. Tämä on mahdollista yhdistää edellisen kanssa ja ”maalata” tumman taustan vieressä oleva vaalea pinta, jolloin yhdistelmä muodostaa jonkin uuden kokonaisuuden.

Ted Hesser, Andrew Studer: Kiipeilijä täydellisen auringonpimennyksen sisällä (etäisyys kamerasta 400 metriä) [linkki]. Tuohon en ikinä pysty, sillä tuollainen vaatii monia päiviä etukäteistöitä, organisoidun tiimin sekä radiopuhelimet, jotta viestintä onnistuu kaukaa. Voisin kuitenkin sijoitella ihmisiä pimennyksen eteen huutoetäisyydellä (30 metriin asti), jos auringonpimennyksen täydellinen vaihe olisi lähellä horisonttia .. ja jos olisi se tiimi!

Seuraava täydellinen auringonpimennys tapahtuu Chilessä ja Argentiinassa 2.7.2019. Etelä-Amerikassa on silloin talvi. En ole vielä selvitellyt asiaa sen kummemmin, mutta tässä Nasan tarjoama interaktiivinen kartta, jos joku jo kiinnostui? 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: