Kohti Ternatea – kohti 9.3.2016 auringonpimennystä

Helsinki-Vantaan lentokentältä päivää. Lähden taas koettamaan onneani täydellisen auringonpiennyksen näkemisessä. Paikka on pikkurunen Ternate-saari, Indonesiassa.

Ternaten koko on niin pieni, että se mahtuisi melkein 3 kertaa Helsingin maa-alan sisään. Silti sinne mahtuu 1720-metrinen Gamalama-tulivuori ja lentokenttä. Vertailun vuoksi, Maitara-saari etuoikealla alla olevassa kuvassa on pienempi kuin Lauttasaari (=eräs tunnettu saari Helsingissä). Avaa isompi 3D-näkymä Google Mapsiin tästä.

Ternaten minikokoisuus räjäyttää pään. Miten tuo voi olla olemassa? Asukkaita Ternatella on 145 000 [Wikipedia] – tai englanninkielisen Wikipedian mukaan 185 000.

Laskeudun Ternateen 4.3.2016. Täydellinen auringonpimennys on 9.3.2016. Lähden pois 11.3.2016.

Mahdollisuus nähdä pimennys on noin 35 %, koska yleensä siellä on pilvistä. Ei se mitään. Olen jo nyt ihastunut siihen miltä saari näyttää. Otetaan toisesta kulmasta.

Tuo puolestaan aukeaa Google Mapsiin tästä.

Tämä kuva paljastaa, että tulivuorisaaria on jonossa monta. Aikoinaan Ternate ja taaempana 2 km päässä sijaitseva Tidore-saari kävivät vuosikymmeniä sotaa ja hukkasivat vaurauttaan, jota saivat maustekaupasta. Mutta se on jo toinen juttu ja lopetan tämän esittelyn tähän.

Päivitän tänne matkakuulumisia sopivin väliajoin.

2 Responses to Kohti Ternatea – kohti 9.3.2016 auringonpimennystä

  1. TapaniK says:

    Onpas hienon näköinen paikka! Toivotaan, että tällä kertaa taivas on pilvetön ja pääset näkemään pimennyksen. Vaikka näyttää kyllä siltä, että vaikka pimennys menisikin ohi silmien, ei reissua voi hukkasellaiseksi sanoa millään mittarilla.

    • Tällä hetkellä näyttää hyvältä (ensimmäisen Ternate-päivän jälkeen). Kuulemma ilmastoilmiö El Niño on vähentänyt sateita tällä maailmankolkalla, joten täällä taitaa sittenkin olla varsin hyvät mahdollisuudet nähdä pimennys!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: