Käsivarren virtaavien vesien tanssifilmi

Tämä 1:41-mittainen tanssillinen retkifilmi esittelee Suomen Käsivarren sekä Norjan Finnmarkin maisemia 27.6.–3.7.2015 (Toriseno–Kautokeinoelva). Kiitos Esko Kurroselle ja Mika Sigvartille avusta + toki melontaseurasta myös. Filmin alussa näkyy Kutukosken autiotupa, jossa vierailimme lyhyesti 28.6.2016 [karttalinkki].

Sitten se filmi.

Varsinainen retkijuttu tulee myöhemmin…

PS. Annan samalla tunnustusta ProjectOneLife- YouTube-persoonalle, sillä inspiraation yllä olevaan filmiin sain tästä hienosta tanssifilmistä.


Lisäys (ohje):
Alla järjestely, jolla voit tehdä oman filmin, jossa eri aikoina eri paikoissa kuvatut otokset saadaan sovitettua yhteen (=tällaista järjestelyä minä käytin).

  1. Kameran jalusta kootaan aina samaan vakioasentoon, jotta kameran korkeus maan pinnasta on sama. Minulla korkeus oli noin puolet pituudestani.
  2. Kameraan aina laajakulmaisin asetus (ei zoomailla), jotta tämä saadaan vakioitua.
  3. Kamera suunnataan vaakasuoraan, jolloin kuva-alan alapuoli on maata ja yläpuoli taivasta.
  4. Mela oli minulle näppärä tapa mitata vakioetäisyys kameraan. Alkuvoimistelu oli 2 melan pituuden etäisyydellä – lopun ympärijuoksu 3 melan pituutta.
  5. Kun edelliset kohdat on tehty huolellisesti, kaikki muu seuraa perässä: esim. se, että alkuvoimistelussa yläpuolellani on noin pään korkeuden verran tilaa – ja heti taaemmas siirryttyäni pystyn nostamaan melan pääni päälle ilman, että se katoaa kuvasta ulos.

Sen jälkeen tarvitaan vielä filmin leikkausohjelma ja hyvä silmä, joiden avulla eri otokset liitetään yhteen, mutta sitä en tässä käsittele.

Kuten huomattiin avainsana kuvauksessa on vakiointi. Jos kuulostaa hankalalta, niin ei tämä kuitenkaan niin viimeisen päälle tarkkaa ole. Ihmisen aivot ovat niin huikea kapistus, että se antaa anteeksi pienet kohdistusvirheet. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: